ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Δημοτικές Ενότητες: ΔΕ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ,ΔΕ ΑΝΟΙΞΕΩΣ,ΔΕ ΔΙΟΝΥΣΟΥ,ΔΕ ΔΡΟΣΙΑΣ,ΔΕ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ,ΔΕ ΡΟΔΟΠΟΛΕΩΣ,ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Γραφικό Πόλης Αθηνών
ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Πλατύ Χωράφι

Είμαι ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου (και) με τελεσίδικη απόφαση 48/1987 της Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων αλλά και επιβεβαίωση με αρ. πρωτ 3094/25/07/2007 από τον Δ/ντή Δασών κ. Αναστάσιο Καζάση θεωρώ ότι με το παρακάτω αδιάψευστο Ιστορικό της Περιοχής με τοπωνύμιο «Πλατύ Χωράφι» Διονύσου ίσως βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση κόντρα στα εμπόδια της Διοίκησης σε ότι αφορά το Π.Δ./1988 και να διορθώσετε την αδικία που υφιστάμεθα δεκαετίες με την λανθασμένη ένταξη της περιοχής μας στη Ζώνη Α προστασίας Πεντελικού.

Η περιοχή Διόνυσος που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης το 1962, πριν ήταν μια πυκνόπευκη Δασική περιοχή με λιγοστούς κατοίκους στην εντός του δάσους περιοχή (165 περίπου στρεμμάτων) τα Αλεξανδρέικα.

Η ΜΟΝΗ πεδινή και αγροτική περιοχή στον Διόνυσο και με τοπωνύμιο που το επιβεβαιώνει ήταν και είναι το «ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ» Διονύσου , μια μικρή περιοχή που περικλείεται και εφάπτεται τριών εντός σχεδίου περιοχών
1) Διονύσου, 2) Σεμέλης και 3) Οικισμού Ραπεντώσας,
Χάρτης (08/01/1960) του Υπουργείου Γεωργίας , Δ/νσης Τοπογραφικής Υπηρεσίας, τμήμα Β, Γραφείο 3 με αρ. πρωτ.Τ/3/5 που συνοδεύεται με Κτηματολογικό Πίνακα όπου ο μεν χάρτης με το αριθμό 898 στο σχεδιάγραμμα δείχνει την πεδινή περιοχή «Πλατύ Χωράφι» και ο δε Πίνακας στην σελίδα 12 ονοματίζει το επίμαχο τμήμα σχεδίου ως Αγρό.

Έγγραφο με αρ.πρωτ.614 /10/10/ 1939 (Βασίλειον της Ελλάδος) ζητά από τον ιδιοκτήτη κ. Ηλιόπουλο να καλλιεργήσει στο «Πλατυχώραφο» κηπουρικά είδη δια λόγους αμέσου οφελειμότητας...(συν.)
Φωτογραφία του 1940 στο Βιβλίο του συγγραφέα Θανάση Κυριαζόπουλου για την Ιστορία του Διονύσου δείχνει θερισμό στο «Πλατύ χωράφι» (συν)

Η Άδεια Κατάτμησης της αγροτικής αυτής έκτασης εδόθη με απόφαση Νομάρχη, Υπουργείου Γεωργίας και Δασικής Υπηρεσίας το 1967-1972.

Μετά την κατάτμηση Τα αγροτεμάχια των δύο στεμμάτων αγοράστηκαν με έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας και ακριβό τιμημα γιατι ήταν άρτια και οικοδομήσιμα (με 20/100 κάλυψη) εφάπτονται σε 2 οδούς ηλεκτροφωτισμένες και με κολώνες παροχής ΟΤΕ ,
α) την Βωμού Διονύσου και β) την Μικρών Διονυσίων και την πρώτη την διασχίζει δεκαετίες τώρα αστική συγκοινωνία . ‘Εχουν δε Δημοτικές πινακίδες ονομασίας οδού.
Τοπογραφικό Διάγραμμα του Τοπογράφου Αναστ. Παππά 14/ 06/1971 αναφέρει τα αγροτεμάχια ως άρτια και οικοδομήσιμα και όρους δόμησης.
Απόσπσμα από την πινακίδα του Υπουργείου Γεωργίας «Διόνυσος 16/03/1988» του Τοπογράφου Αχιλλέα Δαλέζιου δείχνει τις ιδιοκτησίες στο «Πλατύ Χωράφι»
Πολλές οι ομόφωνες αποφάσεις επί Κοινοταρχών Στρατή Καρρά και Σ. Σωτηρίου (από το 1984 έως το 1993 συνοδευόμενες με τοπογραφικό σχεδιάγραμμα του τοπογράφου της κοινότητας κ. Σταμάτη Χατζόπουλου) ζήτησαν από την Διοίκηση να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο πόλης.
Πέντε Ιδιοκτήτες έκτισαν το σπιτικό τους με νόμιμη άδεια Πολεοδομίας πριν το 1988 και ορισμένοι πρόλαβαν και έκτισαν αυθαίρετο που το νομικοποίησαν.

Προφανώς από εσφαλμένη εκτίμηση της Διοίκησης με το Π.Δ. (Φεκ 755) του 1988 η περιοχή εντάχθηκε στη ζώνη Α Προστασίας Πεντελικού.
Με το Δ/ΓΜΑ αυτό και την εκ των υστέρων εφαρμογή περιοριστικών μέτρων δόμησης απαξιώθηκαν νομίμως αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία δημιουργώντας έντονο κοινωνικό πρόβλημα και αδικία εις βάρος των μικροϊδιοκτητών που μέχρι σήμερα βρίσκονται σε ομηρία. Τους στέρησε τον με στερήσεις ποθητό σκοπό αγοράς, την δυνατότητα να κτίσουν.
Στις περιπτώσεις που η νομοθεσία επιτρέπει μόνο την αγροτική εκμετάλλευση τότε πράγματι «ο προορισμός του ακινήτου είναι η αγροτική εκμετάλλευση».
Στις περιπτώσεις όμως όπου το δίκιο προβλέπει ρητώς και το οικοδομήσιμο του ακινήτου το Δ/γμα δεν δύναται να παραγνωρίζε το γεγονός αυτό επικαλούμενο απλώς τον εκτων υστέρων περί «καθορισμό ζωνών προστασίας...»Δ/γμα.

Παρά τη απαγόρευση οικοδόμησης μετά το 1988 Σήμερα το «Πλατύ Χωράφι» είναι μια ζωντανή περιοχή με κατοικίες που από τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ εισπράττει ο Δήμος δημοτικά τέλη και μας προσφέρει όλες τις Δημοτικές Υπηρεσίες, ύδρευση,αποκομιδή απορριμάτων και παροχή Διοικητικών Υπηρεσιών και μετά από αίτημά μας για αυτοψία ώστε να επιβεβαιώσει ότι πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται με την απόφαση 102/2011 «μας αναγνώρησε ως Αυτοτελή Οικισμό». (συν.)

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και Αποφάσεις Δικαστηρίου και της Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων που δικαίωσε όσους ιδιοκτήτες προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κατά το Δημοσίου και Δασικής Υπηρεσίας . ΌΛΕΣ οι αποφάσεις τελεσίδικα και αμετάκλητα χαρακτήρισαν την ιδιοκτησία τους ως αγροτική. (συν.1 απόφαση)
Αποφάσεις που δεν ακυρώνονται και που δεν έγινε έφεση κατά των αποφάσεων ενώ και το Κτηματολογικό Διάγραμμα με κωδικό φύλλου 04904-42156/1 αναφέρει το Πλατύ Χωράφι ως Αγροτική περιοχή.

Παρακαλώ να λάβετε υπ’όψιν το τοπωνύμιο και το παραπάνω αδιάψευστο Ιστορικό της περιοχής και ελπίζω ότι δεν θα κλείσετε τα μάτια στο άδικο προς αποκατάσταση και άρση της αδικίας. Δεν πρέπει να επιτρέψετε να παραμείνει το καθεστώς ομηρίας εις βάρος μας και εις βάρος των παιδιών μας και θα προχωρήσετε στην υπαγωγή της περιοχής «Πλατύ Χωράφι» του Δήμου Διονύσου στην πρότερη κατάσταση την Ζώνη Γ για να επανέλθει το καθεστώςεκδόσεως οικοδομικών αδειών όπως ισχυε και πριν από την εκδοση του Π.Δ. 26/8/1988 ΦΕΚ 755 Δ της 21.10. 1988.
Σας ευχαριστώ
Η αίτηση προς τον Δήμο με τα ονόματα ιδιοκτητών με υπάρχουσες κατοικίες και παροχές

Η απάντηση του Δήμου που βεβαιώνει τις υπάρχουσες κατοικίες