ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Δημοτικές Ενότητες: ΔΕ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ,ΔΕ ΑΤΑΒΥΡΟΥ,ΔΕ ΑΦΑΝΤΟΥ,ΔΕ ΙΑΛΥΣΟΥ,ΔΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,ΔΕ ΚΑΜΕΙΡΟΥ,ΔΕ ΛΙΝΔΙΩΝ,ΔΕ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ,ΔΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ,ΔΕ ΡΟΔΟΥ

Γραφικό Νησιωτικής Περιοχής
Πού ,πως ,πότε ,μέχρι πότε , για ποιούς και με τι πόρους ;

Η εμπειρία μου από το ΓΠΣ του πρώην δήμου Καλλιθέας (2003 – 2010- 2017)

2003-2010 Πρώην δήμος Καλλιθέας
Η Επιτροπή παρακολούθησης ήταν 5 μελης .
Εξ αυτών τα τρία μέλη έχοντας άμεσο συμφέρον κατεύθυναν τον μελετητή ,παρά τις ενστάσεις του (2004) , στην ιδιωτική πολεοδόμηση συνεταιριστικών εκτάσεων που είναι μέτοχοι, κοντά στα Λουτρά Καλλιθέας και εντός της περιοχής Nature . Οι δύο ως μέτοχοι ,εξ αρχής, της συνεταιριστικής έκτασης 1 (μηχανικοί) και ο τρίτος ως μέτοχος ,από χρησικτησία του 2010 , της έκτασης 2 (ιδιώτης) . Επικεντρώθηκαν, δε , στην ακριβή αποτύπωση των συνεταιριστικών ακινήτων 1,2 και της 3 (καθηγητές) στα σχέδια της μελέτης χωρίς να υπάρχουν όμως αντίστοιχοι υπολογισμοί για την πληθυσμιακή αύξηση στα τεύχη που την συνοδεύουν. Η μια και μοναδική συνεδρία στο ΔΣ ,χωρίς την παρουσία του μελετητή ,δεν άλλαξε κάτι .
Δήμος Ρόδου 2010-2017
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του 2017 υιοθετεί στο σύνολο της την μελέτη και τα ανωτέρω.

Οι κατευθύνσεις – πλαίσιο που υπακούει ο μελετητής , η σύνθεση της/των επιτροπών παρακολούθησης είναι βασική προϋπόθεση για να αρχίσει κάποιος να υποβάλλει προτάσεις και να επιχειρηματολογεί.

Το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για το συγκεκριμένο σχέδιο , σημειώνω , δεν έχει εκφράσει άποψη .