Ως ιδιοκτήτης ακινήτου που κτίστηκε προ του 1955 επί της 25ης Μαρτίου του οικισμού Ροδοπόλεως, συμφωνώ 1000% με το σχόλιο της Βασιλικής Κοσμά, ήτοι
«Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η επέκταση του σχεδίου πόλεως (ΓΠΣ 2000-ΦΕΚ 262) στις δομημένες εκτάσεις συνολικά του οικισμού της Ροδοπόλεως, ώστε η περιοχή να είναι οργανωμένη και δομημένη με κανόνες που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της (άνω των 2000 με στοιχεία του 2021), αλλά και θα βοηθήσουν και στην προστασία της περιοχής από τις συχνές φωτιές. Το ακίνητό μου βρίσκεται στα όρια του οικισμού Ροδοπόλεως και Δροσιάς επί του κεντρικού δρόμου (25ης Μαρτίου, από όπου περνάει το λεωφορείο) και κατοικείται πάνω από 50 χρόνια! Με κτίσμα που προϋπήρχε του 1955 (!!!), σε περιοχή που έχει κηρυχθεί ΜΗ αναδασωτέα, με μόνιμες κατοικίες, με έργα υποδομής του κράτους (αποχέτευση, ηλεκτροδότηση, ύδρευση), αλλά και τρίτων όπως οπτικές ίνες. Δεν νοείται εν έτη 2024, πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου με αστικές συγκοινωνίες, σχολεία και υποδομές να μην εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο πόλης. Η ένταξή τους είναι ο μόνος τρόπος να τις προστατέψουμε και να τις αναδείξουμε, βάζοντας έτσι γερές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον και βελτίωση των συνθηκών δόμησης και διαβίωσης της ευρύτερης περιοχής αλλά και του λεκανοπεδίου κατ' επέκταση.»
Δεν νοείται εν έτη 2024, σε επιτελικό κράτος μέλους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να μην είναι ενταγμένη η Ροδόπολη στο σχέδιο πόλεως.