ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ

Δημοτικές Ενότητες: ΔΕ ΑΜΟΡΓΟΥ

Γραφικό Νησιωτικής Περιοχής
ΤΠΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΟΡΓΟΥ
ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΠΣ

Με το παρόν σχέδιο καταστρατηγείται η αξία της μικρής ιδιοκτησίας. Οι οικισμοί μειώνονται και η εκτός σχεδίου δόμηση έχει πολλούς περιορισμούς ώστε να δώσει κίνητρα για οικοδόμηση.
Ο πρωτογενής τομέας θα εγκαταλειφθεί τελείως. Δε θέλουμε μεγάλες τουριστικές μονάδες, θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε με τον τρόπο που κάνουμε μέχρι σήμερα.
Στις μη προσβάσιμες αγροτικές περιοχές, ζητάμε τη δυνατότητα πρόσβασης με αγροτικούς δρόμους. Η θέση μας είναι να παραμείνει το υπάρχον ΣΧΟΟΑΠ, με οριοθετήσεις και πολεοδομήσεις.
Παρακάτω σας παραθέτουμε προτάσεις:
1) Περιορισμός του αριθμού των σημείων θέας και γεωτόπων όπως περιγράφονται στην παράγραφο 4.1.8 του ΣΧΟΟΑΠ. Κάποια από τα εν λόγω σημεία δεν αντιπροσωπεύουν κάτι συγκεκριμένο, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής τους. Για παράδειγμα τα σημεία θέας στην Αιγιάλη κοντά στους οικισμούς του Αγίου Παύλου και στη Χώρα θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένο γεώτοπο και συνεπώς μπορούν να απαλειφθούν.
2) Καθορισμός συγκεκριμένων ζωνών προστασίας της ακτογραμμής όπως αυτές περιγράφονται στην παράγραφο 4.1.6.2 του ΣΧΟΟΑΠ. Να καθοριστούν συγκεκριμένες ζώνες στο χάρτη όπου θα ισχύει απαγόρευση κατασκευών σε κάποια απόσταση από την ακτογραμμή και όχι συλλήβδην όλη η ακτογραμμή του νησιού.
3) Στην γεωργική γη της παραγράφου 4.2.2 του ΣΧΟΟΑΠ και της ζώνης ΠΕΧ1 του ΤΠΣτο εμβαδόν αρτιότητας για τις αγροτουριστικές εγκαταστάσεις να παραμείνει όπως στο ΦΕΚ 402Δ/2002 στα 4 στρέμματα. Επίσης να επιτρέπονται τα μη κυρία καταλύματα έως 200 τ.μ.
4) Στη ζώνη ΠΕΧ2 του ΤΠΣ το εμβαδόν αρτιότητας για τις αγροτουριστικές εγκαταστάσεις να παραμείνει όπως στο ΦΕΚ 402Δ/2002 στα 4 στρέμματα.
Ζητάμε από το κράτος να σχεδιάσει αναλόγως το ΤΠΣ ώστε να δώσει δυνατότητες ανάπτυξης σε όλους τους μόνιμους κατοίκους.