Στην παρούσα μελέτη, προτείνεται ο εξορθολογισμός της υφιστάμενης βιομηχανικής ζώνης Κρυονερίου-Αγ.Στεφάνου-Άνοιξης, με την ένταξή της στα πλαίσια των αντίστοιχων ΠΕΔ, όπως παρουσιάζονται στα σενάρια 2 και 3. Ορθώς, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, προκρίνεται το σενάριο 3, το οποίο προβλέπει αφενός τη μη περαιτέρω επιβάρυνση των υφιστάμενων χρήσεων και αφετέρου πολεοδόμηση των συγκεκριμένων ζωνών, ώστε να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξή τους, πάντα σε συνάρτηση με την ποιότητα ζωής στις γειτονικές οικιστικές περιοχές και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Βέβαια, η πολεοδόμηση των περιοχών αυτών συνεπάγεται εισφορές σε γη. Μάλιστα, η πλειονότητα των βιομηχανικών ζωνών βρίσκεται εκτός οικισμών. Στις εκτός οικισμών περιοχές, η εισφορά σε γη υπολογίζεται βάσει των αρθ. 8 και 9 του Ν. 1337/83, τα οποία προβλέπουν μεγαλύτερες εισφερόμενες εκτάσεις και επιπλέον εισφορά σε χρήμα, σε σύγκριση με τις εντός οικισμών περιοχές (οι οποίες υπάγονται στο αρθ. 13 του Ν. 1337/83).
Έτσι, με αυτές τις αυξημένες εισφορές, επιτυγχάνεται η εξασφάλιση:
Α. των απαιτούμενων χώρων πρασίνου, χώρων στάθμευσης, χώρων κοινωνικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους κλπ,
Β. επαρκούς και άρτια σχεδιασμένου ρυμοτομικού σχεδίου, για τη σωστή κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση τόσο των ίδιων των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όσο και για την απρόσκοπτη λειτουργία των παρακείμενων αρτηριών προς τις οικιστικές περιοχές του Δήμου.